Άγιος Νικόλαος, Ευρυτανίας, +30 22370 21210

KASTANEA HOUSE & BAR

Επιθυμία ήταν να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο στην Ευρυτανία εναρμονισμένο με το φυσικό χώρο και χρόνο.

Ή καλύτερα επιθυμία ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο φιλοξενίας στην πατρική γη στον Άγιο Νικόλαο που θα ενέπλεκε τις αναμνήσεις από τη γιαγιά την παράδοση του τόπου, την γήινη αισθητική, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, και τις σύγχρονες μικρές πολυτέλειες. Άδολη πέτρα και οξειδωμένο μέταλλο. Καπνισμένο ξύλο και ζεστοί χρωματισμοί. Καφέ αποχρώσεις σε έμμεσο και αινιγματικό φωτισμό να αποπνέουν αίσθηση minimal mountain chic. Αλλά και σύγχρονο υπαινικτικό design, καθαρές γραμμές, βιομηχανική αφαίρεση, λειτουργικότητα. Άνεση, πολυτέλεια και κομψότητα.

Εξερευνήστε τις σουίτες του Kastanea House & Bar και επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε κάποια επιπλέον πληροφορία.

Ξεκίνησε λοιπόν ως ποταμίσιο αστείο, πριν από χρόνια. Κι ύστερα συζητήσεις για ήπια τουριστική ανάπτυξη και αειφορία στη Βαυαρία. Η φιλοξενία δεν είναι αστείο. Λίγο καιρό αργότερα ζύμωση περιβαλλοντικού ενθουσιασμού, υποδομών και εμπειριών φιλοξενίας στο Ίνσμπρουκ των αυστριακών Άλπεων. Ο κύβος ερρίφθη. Επακόλουθο φυσικό για τον ταξιδευτή Νίκο Τσιάγκα να εγκατασταθεί σε τόπο ορεινό σε ένα μικρό χωριό κοντά στο Καρπενήσι στον Άγιο Νικόλαο και να ασχοληθεί με τη φιλοξενία. Και το όνομα αυτού; Καστανέα.

Δάνειο όνομα από το ιερό δέντρο, σύμβολο των ορεσίβιων περιοχών εδώ κι αιώνες και το διπλανό δάσος με τις αειθαλείς καστανιές. Και μετά συζητήσεις για το χαρακτήρα. Ξενοδοχείο Kastanea; Ξενώνας Kastanea; Boutique Hotel Kastanea. Το Kastanea θα μπορούσε να είναι όλα αυτά, αλλά ο Νίκος ήθελε να είναι κι ακόμα περισσότερα. Είπαμε η φιλοξενία δεν είναι αστείο.  Η εμπειρία της φιλοξενίας είναι μοναδική και οικεία. Σαν να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες στο σπίτι μας. Kastanea House. Αλλά και πάλι το όνομα ήταν μισό. Έλειπε το σημείο συνάντησης. Έλειπε η διάθεση των βραδινών cocktails, το άρωμα και η γεύση του σπιτικού λικέρ από ντόπιο βύσσινο και οι ήχοι των συζητήσεων για τις διάσπαρτες νεραιδοπολιτείες, τους εναπομείναντες νάνους, τη Madonna του Προυσού και τα μυστικά του διεθνώς αναγνωρισμένου ευρυτανικού προσούτο. Και η εξωστρεφής διάθεση στα χαλαρωτικά απογεύματα πλάι στο τζάκι με τσίπουρο, κάστανα στη θράκα και διάττοντες αστεϊσμούς. Και το όνομα αυτού; Kastanea Ηοuse & Bar

Χώρος συνάντησης, Μουσική διακριτική. Ατμόσφαιρες από Rat Pack και Pink Martini μέχρι Parov Stellar. Ατμόσφαιρες από rat pack και pink martini μέχρι parov stellar. Περιρρέουσα εικαστική από συλλογές εμπειριών, ταξιδιών και τέχνης όπως βαυαρικά περιοδικά και γκραβούρες που ξεφυλλίζουν ιστορία. Σεζλόνγκ για αναχωρητές του συνειδητού στη βρόχινη βεράντα. Πρωινή φύση. Φθινόπωρο, Χειμώνας, Άνοιξη, Καλοκαίρι. Φιλοζωισμός. Το ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός. Γραμμική αφήγηση. H βιομηχανική σάλα σε οδηγεί στο νευορκέζικο lobby για ανταλλαγή εμπειριών και αναζήτηση γνήσιων ευρυτανικών διαδρομών. Συλλογή από malt whiskeys, ιδανική για τους έμπειρους της ζωής και της off road. Ξανθές, μελαχρινές, μοναστηριακές για τους υψοφοβικούς του πάγου. Πολιτιστικές ανταλλαγές. Ιστορίες για τον Άρη, τον απελευθερωτικό στρατό και τον Παύλο, τις άλλες τοπικές περσόνες. Τ’ αερικά και τα στοιχειά του Καστανόδασους. Ιστορίες μυστηρίου. Ιστορίες για αγίους και αγρίους. Success stories για τη μέση γη και τη μέση ηλικία. Εδώ απάνω στα βουνά δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή, για ό,τι έχει κερδηθεί, για ό,τι έχει πια χαθεί, λέει ο Παλιάτσος στο Ληστή.