Άγιος Νικόλαος, Ευρυτανίας, +30 22370 21210

Καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό με προορισμό το φαράγγι Πάντα Βρέχει

Ανεπανάληπτη εμπειρία πεζοπορίας μέσα στη βροχή
φαράγγι Πάντα Βρέχει
4 Μαρ

Καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό με προορισμό το φαράγγι Πάντα Βρέχει

Το Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας πλέον ανήκουν στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς προσελκύοντας επισκέπτες από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το Καρπενήσι αποτελεί και ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια εναλλακτική καλοκαιρινή απόδραση στο βουνό. Αν κάποιος επιλέξει συνειδητά να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό ή βρεθεί τυχαία στο Καρπενήσι στη διάρκεια του καλοκαιριού, σίγουρα θα πρέπει να ζήσει την εμπειρία της πεζοπορίας στο φαράγγι Πάντα Βρέχει.

Η ονομασία του φαραγγιού Πάντα Βρέχει

Η παράξενη ονομασία του φαραγγιού Πάντα Βρέχει, παράξενη ονομασία γιατί είναι λίγα τα τοπωνυμία που χρησιμοποιούν ρήμα, μεταφέρει την ενέργεια αυτού του φαραγγιού, τη δύναμη – την καθαρτική δύναμη μιας αέναης βροχής. Η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε συγκεκριμένο τμήμα του φαραγγιού, το οποίο διασχίζει ο Κρικελοπόταμος, συναντάμε μετά από πεζοπορία στο νερό (river trekking) ένα σύμπλεγμα από «κουρτίνες» νερού, όμορφους καταρράκτες και σπρέι νερού μέσα από τους ασβεστολιθικούς βράχους που δίνουν την εντύπωση της ατελείωτης βροχής. Τα παγωμένα νερά που πέφτουν από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού τρέχουν όλο το χρόνο.

Η διαδρομή προς το Φαράγγι Πάντα Βρέχει

Το φαράγγι Πάντα Βρέχει βρίσκεται νότια της πόλης του Καρπενησίου μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά. Η πρόσβαση στο φαράγγι γίνεται από δύο σημεία και χρειάζεται αυτοκίνητο ειδικό για διαδρομές σε χωματόδρομους. Όποιο σημείο και αν επιλέξετε, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε το βουνό και η Ευρυτανική φύση είναι έτοιμη να σας καταπλήξει.

Συμβουλή: Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια, διότι αυτά που θα φοράτε θα βραχούν καθώς θα περπατάτε μέσα στο νερό (river trekking), και μια πετσέτα.

φαράγγι πάντα βρέχει
Χρηστικές πληροφορίες για το Φαράγγι Πάντα Βρέχει
  • Απέχει 44 χλμ από το ξενοδοχείο Kastanea House & Bar. Θα ακολουθήσετε τη διαδρομή:  Άγιος Νικολαος -> Μεγ. Χωριό -> Κορυφή Καλιακούδα -> Δολιανα -> Φαραγγι Παντα Βρέχει .
  • Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το φαράγγι Πάντα Βρέχει: Στη διάρκεια του καλοκαιριού.