Άγιος Νικόλαος, Ευρυτανίας, +30 22370 21210

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελούχι στο Καρπενήσι

Συναρπαστική εμπειρία χιονοδρομίας.
χιονοδρομικό κέντρο καρπενησίου
26 Φεβ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελούχι στο Καρπενήσι

Ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς στο Καρπενήσι είναι φυσικά το χιονοδρομικό κέντρο στις πλαγιές του Τυμφρηστού στο όρος Βελούχι. Όσοι αγαπούν τα χειμερινά αθλήματα, το σκι ή το snowboard το επισκέπτονται συχνά γιατί είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που βρίσκεται τόσο κοντά σε πόλη προσφέροντας πολλές και διαφορετικές επιλογές.

Η ποιότητα του χιονιού στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου

Αυτό όμως που κάνει το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου να ξεχωρίζει είναι η ποιότητα του χιονιού. Είναι από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που ξεκινούν να λειτουργούν κάθε χειμώνα και προσφέρει για μεγάλη χρονική περίοδο χιονοκάλυψη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή σχεδόν όλη τη χειμερινή περίοδο διατηρούν το χιόνι σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι νυχτερινές χιονοδρομίες στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την εμπειρία της νυχτερινής χιονοδρομίας, τότε στο χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι, θα απολαύσετε δύο από τις καλύτερα φωτιζόμενες πίστες στην Ελλάδα για μια νυχτερινή διαδρομή.

Η συναρπαστική εμπειρία στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου

Όμως το κρυμμένο μυστικό στο χιονοδρομικό στο Καρπενήσι αφορά τους λάτρεις του αλπικού, ελεύθερου και ορειβατικού σκι. Η ευρυτανική φύση μεταξύ του χιονοδρομικού και των γύρω λευκών πλαγιών προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία χιονοδρομίας.

Συμβουλή: Αν βρεθείτε στο χιονοδρομικό κέντρο, φροντίστε να επισκεφθείτε την αλπικού τύπου λίμνη που βρίσκεται πολύ κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις.

χιονοδρομικό κέντρο καρπενησίου βελούχι
Χρηστικές πληροφορίες για το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου
  • Απέχει 18 χλμ από το ξενοδοχείο Kastanea House & Bar
  • Διαθέτει 10 πίστες με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και με υψομετρική διαφορά από 1840 μ. έως 2040 μ.
  • Είναι εξοπλισμένο με 7 αναβατήρες (3 συρόμενους, 4 εναέριους)

Κάτι από Ιστορία: Το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας που ιδρύθηκε και λειτούργησε από ιδιώτες το 1974.