Άγιος Νικόλαος, Ευρυτανίας, +30 22370 21210

Kastanea House and Bar

Η φιλοσοφία και το όραμα ενός ξεχωριστού ξενοδοχείου στο Καρπενήσι
boutique hotel
1 Απρ

Boutique Hotel ή Kastanea House and Bar

Το δίλημμα του ονόματος για το Kastanea: Boutique hotel ή house and bar

Ξεκινώντας το 2007 τη δημιουργία αυτού του μικρού ξενοδοχείου μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Καρπενήσι, αναρωτήθηκαμε αρκετές φορές αν θα έπρεπε το όνομά του ξενοδοχείου να είναι Boutique Hotel Kastanea. Το Kastanea πληροί από την αρχή όλα τα κριτήρια που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί ως ένα boutique ξενοδοχείο.
Βoutique hotel χαρακτηρίζονται τουριστικά καταλύματα με μικρό μέγεθος τα οποία διαθέτουν δυναμικότητα μέχρι 60 δωμάτια­. Καταλύματα που διαθέτουν αναβαθμισμένες παροχές και υπηρεσίες κατηγορίας 3, 3, 4 και 5 αστέρων. Επιπλέον, τα boutique hotel έχουν ένα ιδιαίτερο concept σχεδιασμού στην αρχιτεκτονική του κτιρίου, τη διακόσμηση και όλες τις πτυχές της λειτουργίας του καταλύματος.
Επιδιώξαμε το κτίριο του ξενοδοχείου να εναρμονίζεται με το χώρο, το φυσικό περιβάλλον της Ευρυτανίας, χρησιμοποιώντας κυρίως την πέτρα και το ξύλο, να θυμίζει τους ορεινούς παραδοσιακούς ξενώνες στο Καρπενήσι. Αλλά, επιζητούσαμε η αρχιτεκτονική του κτιρίου να αντανακλά και το παρόν, τη σύγχρονη αισθητική ενός μοντέρνου ξενοδοχείου και για αυτό χρησιμοποιήσαμε βιομηχανικά στοιχεία σε όλους τους χώρους.

Ταυτόχρονα, επηρεασμένοι τότε από την κουλτούρα του couching surfing, την κουλτούρα που αργότερα δημιούργησε το Airbnb και το Homeaway θέλαμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες του Kastanea την εμπειρία να ζήσουν ως ντόπιοι σε ένα ξένο τόπο, την εμπειρία να ζήσουν σαν να έχουν οι ίδιοι ένα σπίτι στο βουνό. Κάθε μια από τις σουίτες του ξενοδοχείου θέλαμε να εμπνέει την άνεση, την πολυτέλεια και να δημιουργεί συνθήκες χαλάρωσης και θαλπωρής. Για αυτό κάθε σουίτα διαθέτει kitchenette και τραπεζαρία, έχει τηλεόραση, τζάκι και σαλόνι που δημιουργεί την ατμόσφαιρά ενός ιδιωτικού σπιτιού, ενός οίκου.

boutique hotel
Μέσα από αυτές τις διαφορετικές υπηρεσίες φιλοσοφίες γεννήθηκε το όραμα του Kastanea House and Bar. Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι, που συνδυάζει τις εξατομικευμένες υπηρεσίες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με την ιδιωτικότητα ενός προσωπικού χώρου.